this is Poland in Ukraine

this is Poland in Ukraine
eViLa

lafarovych@ukr.net

2016-02-19

Пекельний тиждень

Прокачати життя за 7 днів Загальні правила

Отже, навіщо взагалі потрібен цей «пекельний тиждень»?

Ерік називає його прототипом «ідеальноготижня». Це втілення фантазії на тему: «А що було б, якби кожен день свого життя я використовував по максимуму?» За один тиждень ви побачите, як змогло б змінитися ваше життя, якби ви жили усвідомлено.

Загальні правила тижні такі:
1.Вставати о п’ятій ранку, лягати о десятій вечора. Тиждень починається в понеділок о п’ятій ранку і закінчується в неділю о десятій вечора.
2.Бути сконцентрованим протягом усього тижня на кожній справі.
3.Суворо дотримуватися плану.
4.Бути активним і енергійним.
5.Не використовувати соціальні мережі в робочий час. Телевізор заборонений.
6.Ніяких порожніх розмов і дзвінків друзям в робочий час.
7.Фізичні навантаження — кожен день.
8.Правильне харчування — кожен день.

Понеділок: звички

Головне завдання понеділка — попрацювати на своїми звичками, і зробити це потрібно в три етапи:
1.Насамперед вам потрібно буде скласти список тих звичок, які у вас вже є. Згадайте і хороші, і погані звички.
2.Вирішіть, які звички ви хочете викреслити, а які — додати в своє життя. Як говорив Овідій: «Звички стають характером».
3.Заплануйте, що саме ви зробите, щоб змінити справу на краще. Складіть список того, що ви хотіли б змінити. І ось дві звички, з яких ви можете почати прямо в понеділок з ранку. По-перше, переставте будильник в інше місце. Це допоможе частково зруйнувати автоматичний ланцюжок ваших дій зранку. По-друге, щоранку ставте собі запитання: «Яку подію сьогоднішнього дня я чекаю?» Це допоможе зрозуміти, що для вас по-справжньому важливо.

Вівторок: усвідомленість

Вівторок присвячений розвитку зосередженості. Згадайте, як гольфіст б’є по м’ячу. Спочатку він кілька разів прицілюється, зосереджується і тільки потім заносить ключку, щоб зробити удар. Якби гольфіст вибігав на поле і відразу ж бив по м’ячу, то навряд чи б йому вдалося потрапити в лунку.

Вся справа в ментальній підготовці. Вона тісно пов’язана з результатом, який ви отримаєте. Якби перед кожною діловою зустріччю ми готувалися до неї і чітко вибирали позицію, яку ми хочемо на ній зайняти, то результат був би зовсім інший.

Для того, щоб розвинути усвідомленість і увійти в потрібний стан розуму, досить задавати собі правильні питання протягом дня . При цьому абсолютно неважливо, наскільки ви любите свою роботу. Головне — робити її максимально добре. В цьому ваш святий обов’язок. Якщо ви працюєте баристом в кав’ярні, запитуйте себе: «Наскільки добре я знаю всі сорти кави? Яка повинна бути температура молока в різних видах кави? Як я можу поліпшити свою роботу? Чим ще я можу порадувати клієнтів? Як я тримаю чашку кави, передаючи клієнту, і що я йому кажу?» Ставте собі ці питання і зберігайте правильний настрій розуму.

Середа: тайм-менеджмент

Мабуть, ніколи в історії людства не було так складно планувати свій час, як зараз. Проблеми тайм-менеджменту найчастіше пов’язані з тим, що людина знаходиться в щільному кільці щоденних справ, вирватися з якого здається майже неможливим.

І найчастіше наша неуважність і непродуктивність пов’язана з тим, що ми не бачимо всієї картини, не бачимо того, що чекає нас попереду, і тому буксуем. Ми розуміємо, що втратили контроль над ситуацією, тому нічого не встигаємо і у нас все валиться з рук.

Що робити?

Військові в такі моменти вимовляють два слова: «Треба зупинитися». Експерти визнають, що ефективність починається з уміння зупинитися посеред цієї купи справ, виділити кілька хвилин і запитати себе: «А куди я йду?»

Так, перестати робити те, що робив, — непросто, але воно того варте. Зупиніть всі процеси та оцініть ситуацію. Зберіть всі деталі пазла і зробіть огляд завдань. Як тільки ви впорядкуйте всю інформацію, внесіть її в календар. Ви повинні створити перспективне бачення ваших справ і проектів на найближчий час, яке допоможе вам рухатися швидше.

Четвер: поза зоною комфорту

Четвер — найскладніший день «пекельного тижня», тому що він дає безцінний досвід, якого у вас ще не було, і буквально випихає вас із зони комфорту.

Головна фішка четверга в тому, що ви проводите день без сну. Вам доведеться працювати з п’ятої ранку четверга і до п’ятої ранку п’ятниці. А потім ви займетеся справами з програми на п’ятницю.

Після такого четверга ви зрозумієте, що можете більше. Особливо коли після інтенсивного робочого дня зможете подолати свій головний страх. Вам видніше, який він.

П’ятниця: відпочинок і відновлення

Напевно, найбільша проблема сучасної людини в тому, що ми абсолютно розучилися відпочивати. Часто ми працюємо не тільки в робочий час, а й у відпустці, і на вихідних. Виходить, що наш мозок і тіло знаходяться в напруженому стані завжди. Ми не можемо собі дозволити повноцінно відпочити навіть один день.

Однак цим ми і займемося в п’ятницю. О п’ятій ранку прийміть гарячий душ. Після цього заплануйте зробити ті речі, про які давно мріяли: сходити в кіно на хороший фільм, в театр, на кулінарний майстер-клас, відвідати урок сальси або гри на банджо, побродити по торговому центру, посидіти в кав’ярні. Займіться усіма цими справами поспіль. Відчуйте себе господарем дня. Відчуйте кайф від того, що протягом всієї п’ятниці ви можете робити все, що побажаєте.

Субота: внутрішній діалог

Сподіваємося, що вам вистачить семи годин сну, тому що в суботу вам знову доведеться встати о п’ятій ранку. І сьогодні Ерік пропонує влаштувати собі «день щастя». Це день, коли у вашій голові повинні бути тільки позитивні думки. Весь день ви будете працювати над тим, щоб створити позитивний внутрішній діалог. Завдання дня — показати, наскільки образ мислення впливає на все, що з вами відбувається.

Почніть відстежувати те, про що ви думаєте, з самого ранку. Кожен раз, коли у вашій голові виникає негативна думка, блокуйте її. Кожен раз, коли ви відчуваєте, що ваші думки отруюють вас, міняйте їх на конструктивні.


Песиміст бачить труднощі в першій-ліпшій можливості, оптиміст бачить можливість в будь-яких труднощів.

Уїнстон Черчілль

Неділя: думаємо про себе

Це останній день «пекельного тижня». Сьогодні потрібно знайти час, щоб записати те, які висновки залишила після себе цей тиждень. Чого ви навчилися? Що зрозуміли? Як змінилося ваше життя? Що нового ви дізналися про себе? Які нові якості відкрили? Що для вас по-справжньому важливо? Які складнощі у вас виникли?

В середині дня нагородіть себе подарунком. А ввечері вирушайте на вечерю з друзями або другою половиною і поділіться всіма враженнями від «пекельного тижня». Ви впоралися, вітаємо!

звідси

Залежі

search this blog